Software Engineering

PLC

Wij hebben ervaring met diverse merken en types plc’s. Dit kan een kleine compacte plc zijn maar ook een zeer uitgebreide configuratie naast digitale in- en uitgangen ook analoog, weegkaarten, communicatiekaarten voor bussystemen en netwerkkoppelingen.

Ons huismerk is Siemens S7 maar daarnaast hebben we ook ervaring met diverse andere merken.
Wij programmeren gestructureerd en hechten groot belang aan goede commentaarteksten. Hierdoor kunnen de programmeurs binnen Dynamic mocht dit nodig zijn gemakkelijk elkaar werk overnemen. Ook jaren later moet bij een eventuele storing of uitbreiding het programma door een ervaren programmeur begrepen kunnen worden.

Operator panel of IPC

Afhankelijk van de installatie passen wij operator panels toe van 2-regels met 20 karakters en enkele toetsen tot een industriële pc’s met een 17-inch touch screens. Belangrijkste functie is altijd status en eventuele storingsaanduiding maar afhankelijk van de installatie kan hij ook gebruikt worden voor bediening, parameterinstelling, visualisatie, trending en dataopslag. [lees meer]
Ook hier is ons huismerk Siemens en hebben we ervaring met diverse andere merken.

SCADA

SCADA is een afkorting van “Supervisory Control And Data Acquisition” en wordt toegepast om een komplete fabriek te monitoren en/of aan te sturen. Een computer wordt aan de machines gekoppeld waarop een visualisatie wordt toegepast waarmee het monitoren, aansturen en datalogging gedaan wordt. Dit alles kan dan vanuit een kantoor omgeving gedaan worden.

Servo

Indien iets snel en nauwkeurig verplaatst moet worden kan het toepassen van een servomotor een goede oplossing bieden. Hiervoor wordt een microprocessorgeregelde controller toegepast die door ons geprogrammeerd kan worden. Eventueel kan de positionering door de PLC geregeld worden.